Emberszeretet világnapja

A mai napot az Emberszeretet világnapjaként tartják nyilván, de ennek vonatkozásában nem sok információ áll rendelkezésre a világhálón. Vajon mi az oka, hogy gyakorlatilag lehetetlen utánajárni az eredetének? Most akkor hogyan ünnepeljünk? A mai nap sem lesz más, mint a többi?

Mi lenne, ha ma mégis megpróbálhatnánk megváltoztatni. Mi lenne, ha legalább ma előtérbe helyeznénk a tiszteletet, a szeretetet és a toleranciát?

“Emberszeretet” egy szépen, határozottan csengő szó, ami mindenkinek mást jelent. Mint ahogyan a ‘szeretet’ szó is annyi jelentést takar, ahány helyről jövünk.

A hivatalos meghatározás szerint a szeretet: a másik ember vélekedésének, gondolatainak, álmainak tisztelete, együttérzés a hibáiban, és az az elv, hogy kisebb áldozatot hozunk azért, hogy neki ne kelljen egy nagyobbat hoznia. Ha csak a szó szinonimáit vesszük sorra: elfogadás, önzetlenség, alázat, segítőkészség, tolerancia, gondoskodás, neked ki jut eszedbe?

A világnap üzenete természetesen nem az, hogy ezen a napon pótoljuk be mindazt, amit az év többi napján elfelejtünk megtenni embertársainkért, de ha ezen napon többet mosolygunk egymásra, már azzal is adtunk valamit a másiknak.

Ebből az alkalomból kedvezményekkel készültünk Nektek! Ezekben a nehéz időkben azért reméljük, nekünk is sikerül kis mosolyt csalnunk az arcotokra.

Az alábbi kategóriákból válogathattok bőven:

Alábbi két Kiadó összes e-könyve kedvezményes, kattintsatok a linkre:

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*