30 % kedvezmény – Kedvenc Rejtő Jenő műveim e-könyvben

Édesapám nagy Rejtő Jenő rajongó volt. Már gyerekként sok idézet felolvasásával örvendeztetett meg és így óhatatlanul megismertem a leghíresebb Rejtő-alakokat: Fülig Jimmyt, Piszkos Fred, a »Kapitány«, egykori fregattkapitányt, Tuskó Hopkinst, Wagner urat, Gorcsev Ivánt, Vanek urat.

Középiskolásként kezdtem magam is olvasni (Piszkos Fred, a kapitány (1940)-nyal indítva a sort) és faltam a P. Howard álnéven megjelent legismertebb humoros történeteit. Majd felnőttként sok időt töltöttem Port Saidban valamint a Szuezi-csatorna mentén található városokban és kikötőikben. Megihletettek a helyek (aki olvasott Rejtőt, tudja miért) és újra elővettem kedvenc Rejtő könyvecskéimet.

Légiós regényeit szintén P. Howard álnéven írta, amelyek közül A három testőr Afrikában (1940) A tizennégy karátos autó (1940) voltak a kedvenceim. A nagy vidámregény olvasás közepette azért belefutottam a Csontbrigádba is, ami egy olyan Rejtő-regény, ami egy idegenlégiós haláltáborban játszódik, és amelyben nem az egyéni humor uralkodik, hanem jóval inkább tragikus.

A Gibson Lavery álnéven megjelent Westernregények – bevallom, hogy nekem személy szerint – nem tetszettek annyira. De elismerem, hogy egy-egy könyvnek ezek közül is külön rajongótábora van.

Az általam felsorolt művek listája nem teljes Rejtő irodalmi hagyaték.

A szerző nem túl hosszú pályafutása alatt több mint tízféle irodalmi regiszterben alkotott. Írt a regények, kalandtörténetek mellett operetteket, verseket, szociográfiába hajló novellákat, filmterveket. Valamint próbálkozott az újságírással, sporttudósítással és lapkiadással is. (origo)

Több népszerű művéből filmet is és képregényt is készítettek.

Könyváruházunkban epub és mobi formátumban 76db Rejtő Jenő e-könyv található.

itt letölthető: https://bookandwalk.hu/szerzo/Rejto-Jeno-369.aspx

 

Jó olvasást kívánok!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*