Az internet világnapja, azaz aminélkül nem élet már az élet!

A Távközlési Nap-ot 1968 óta tartják minden évben annak emlékére, hogy 1865. Május 17- én Párizsban húsz ország képviselői aláírták a Nemzetközi Távközlési Egyesület ( ITU vagy UTI) létrehozásáról szóló apapító okiratot. Az egyesület 1947- től az ENSZ szakosított szervezete, s jelenleg közel 160 tagországa van, köztük szerény hazánk Magyarország is!

Eltudnátok képzelni a mai mindennapotokat internet nélkül?

  • Megadom rá a válszt magamtól, Én biztosan nem tudnám, teljesen lehetetlennek tartom.

Megvan az  előnye és a hátránya annak, hogy kitölti mindennapjainkat az internet világa. Szerintetek mik azok a prok és kontrák amik közbeszólnak?

Amit feltudok hozni mellete, megkönnyíti mindennapjaimat, akár egy receptet keresek, egy cikket szeretnék olvasni, kíváncsi vagyok az időjárásra mielőtt kimegyek az utcára, vagy csak el szeretném érni ingyen azokat az embereket akik külföldön élnek.

Képeket szeretnék küldeni vagy egy videót megnézni. Ma már semmi sem okozhat problémát számunkra, mert amire kíváncsiak vagyunk, arra megvan a lehetőségünk, hogy megtaláljuk.

El tudtad volna képzelni a ’90- es években, hogy átküldesz a szomszédnak egy képet az ebédről, hogy irigykedjen milyen jól néz ki a tojásos nokedlid, és ő csak az illatát érezte a kertben?

Ami a hátrányát illeti, az bizony nem más mint az, hogy FÜGGŐSÉGET okoz, és nem csak a fiatalok körében, de az idősebb korosztály is előszeretettel használja.

 

Mi lehet a legnagyobb büntetés a fiataloknak most?

Bizony nem tudnának már azzal büntetni, hogy nincs kimenetel a barátokhoz, nincs számítógépezés, nincs tv egy hétig.

 

Egy hétig nincs telefon, nincs facebook, instagram, youtube, spotify, vagy nem engedik hogy meglátogasd a bookandwalk oldalát és könyveket válogass!

Ezek bizony az igazi büntetések a mai világban.

Viccet félre téve nem tudnám elképzelni egy napomat se anélkül, hogy a világhálótól el legyek zárva, mindennaposság vált a használata mindenkinél, nálam is.

Amennyiben egyetértesz velünk kövess minket különböző platformjainkon, és válogass büntetés nélkül legjobb könyveinkből.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*