Húsvét régen és most, avagy hogyan ússzuk meg a locsolkodást napjainkban.

A Book and Walk bemutatja

Húsvét régen és most, avagy hogyan ússzuk meg a locsolkodást napjainkban.

Kisfiúként mindig vártam a húsvétot, persze nem csak a törmérdek csokitojás habzsolása miatt vagy a számos ajándék ami elrejtőzött a tojás belsejében. Annó még előre elkészítettük egy kis fecnin pajtásaimmal, hogy kihez fogunk menni és ki milyen sorban melyik verset fogja mondani. Ezeket megelőzte egy játék otthon minden reggel mikor felkeltünk a kertben szétszórva csokira lehetett vadászni, este pedig a maradék rokfort salátara, persze ha valaki nem előzött meg.

Vidéken mindig máshogy mentek ezek a dologok, ahogy felnőttünk velünk együtt változtak a szokásaink, ahogy gyermekként még kölnivel mentünk, úgy kamaszként már szódás szifonnal vagy vödörrel ki mit tudott hozni magával.A versmondást elég gyorsan felváltotta a nevetés, a kölnit pedig egy jó adag víz. Esetenként találtunk, olyan apát aki még tudta milyen volt gyereknek lenni és megsúgta, hogy a lánya még alszik és nem fog megharagudni ha “kicsit” vizes lesz. Ennek örömére csokitojást nem kaptunk, de a locsolkodók védőitala mindig járt cserébe a pálinka! Milyen jó idők is voltak azok…

Ahogy látom, mai napokban már egyre kevesebb háznál várják a lányok a locsolkodókat, és sajnos egyre kevesebben férfi és fiú dönt úgy, hogy elmegy. Inkább otthon maradnak, apa már csak ledől a tv elé meccset nézni, anya már csak ebédet rendel mert fáradt, a kissrác ágyban marad a kamaszok pedig inkább játszanak a számítógépen.

Ha már nem locsolkodunk inkább töltéstek ezek programok közül valamivel a napotokat.

  • Mennyetek el kirándulni, rengeteg olyan szép dimbes dombos táj van itthon amit még képekről sem láttott a család! Egy kellemes program mégis együtt vagytok ráadásul a szabadban.
  • Szervezzünk otthon egy kis ünnepséget, hívjuk össze a családot. A legjobb menü tippek mindig a nagyi kredence alól kerül elő ezt ne felejtsd el.
  • Sétálj végig a belvárosban, térképezd fel a dunapartott és add át magad a természetnek, hidd el meghálálja.

Ha ezek közül sem tetszik egy program sem, akkor megmondom a tutit.

Irány a nagyihoz, egy jó ebéd, kis délutáni szieszta mert megérdemled, utána irány a kert biztos mindigkinél elbújt valahol egy kis szék vagy egy hintaágy és elő a kedvenc könyved. Nincs is jobb annál amikor szabadidődben, a kedvenc könyveidet bújhaod legyen az filmes vagy sorozat, éppen krimi vagy scifi.  Én sosem tudok dönteni éppen mit olvassak, ezért használok könyvolvasót az összes kedvencemet tartalmazni tudja és tudjátok mi a legjobb benne? Nem kell cipelnem 3-4 könyvet folyamatosan, ha pedig cikinek tartasz egy könyvet, de érdekel akkor sem kell megilyedni itt bizony nem látják a borítót! Kicsit is érdekel még a locsolás megsúgom nektek a book and walk oldalán találtok egy szuper locsoló könyvet, bátraké a szerencse ne hagyjátok, hogy elfeledkezzünk a hagyományokról!

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*