Forrest Gump írójának legújabb sikergyanús e-könyve: El Paso

Winston Groom 1986-ban írta meg a Forrest Gumpot, amely 1994-es debütálását követően vált kultusz filmmé, és söpört be 6 Oscar díjat. Azóta minden eseményen úgy mutatják be Winstont, mint a Forrest Gump íróját.

Most, 20 évvel később, 73 évesen megint csak nagy dobásra készül El Paso című regényével. Mindig szeretem, amikor egy könyv nem csak jól van megírva, de van történelmi alapja, és egy felejthetetlen  borítója is.

A borító nem csak attraktív, de kiválóan ragadja meg ennek a fordulatos történelmi kalandregénynek a lényegét. Most aztán igazán nagy csatát vívhatnának a szavak, illetve a képek szerelmesei az “egy kép többet ér ezer szónál” kijelentés kapcsán.

Az író zseniálisan ragadja meg a szubjektivitást, hogy a dolgok más és más nézőpontból eltérő megítélést nyernek, tehát közvetve toleranciára nevel bennünket Olvasókat. Különösen fontos ez egy olyan korszakban, amikor szeretjük az embereket és a dolgokat is beskatulyázni.

A sokszínűség mellett a legnagyobb erénye ennek a kalandregénynek az, ahogy változik a mű dinamikája. A megszokott hétköznapok unalmából egyszer csak minden a feje tetejére áll, és innen kezdődik az igazi sztori.

Ha részese szeretnél lenni egy bestseller születésének, olvass bele a műbe, és ha tetszik, ne habozz!

 

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*