Magyarországon minden 5. nő áldozata…

Magyarországon minden 5. nő áldozatul esett már, vagy részese családon belüli erőszaknak. Ez félmillió bántalmazott nőt jelent. A Zárt ajtók mögött című könyv ezt, a napjainkban sajnos nagyon is aktuális témát dolgozza fel, és próbálja bemutatni mind a bántalmazó, mind a bántalmazott szemüvegén keresztül. Ebben a könyvben rálátást kapunk, hogy egy kívülről nézve elbűvölő férfi, hogyan alakul egy manipulatív bántalmazóvá „zárt ajtók mögött”. Megismerhetjük az okokat, az indokokat és az érzelmi válságot, amelyek nem hagyják az áldozatot kitörni az „otthon melegéből”.

Nem véletlen, hogy 32 nyelven keltek el a könyv fordításának jogai és hazájában az Egyesült Királyságban 2016 legnagyobb példányszámban eladott könyve az amazonon. Lesley Pearse Anglia legkedveltebb novellistája, akinek 7 millió példányban keltek el könyvei a következőképpen nyilatkozott A Zárt ajtók mögöttről:

„Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen.”

7uKyt1_EB.A. Parisnek egy barátnője adta a kiindulási alapot a történethez, akin 15 évvel ezelőtt egy találkozássukkor azt látta, hogy túlzottan kontroll alatt tartja magát, amikor a férje is a közelében van. Ez beindította a fantáziáját és komolyabban is elkezdett foglalkozni a családon belüli erőszak körülményeivel. Szerencsére a barátnőjéről kiderült, hogy teljesen boldog párkapcsolatban él, ettől függetlenül annyira megragadta az általa felállított kép, hogy nem hagyta annyiban a történetet.

„A tökéletes házasság? Vagy a tökéletes hazugság?”

24846Ezután számtalan kutatást végzett, interjút készített bántalmazottakkal és bántalmazókkal, hogy mélyebben át tudja érezni, meg tudja érteni a cselekedeteik mögötti érzelmi hátteret. Azt vette észre, hogy manipulatív bántalmazók felemésztik az áldozatok önbizalmát, így azoknak nincs bátorságuk kilépni a kapcsolatból. Arra buzdítja mindazokat, akik szenvedői a családon belüli erőszaknak, hogy merjenek beszélni, hiszen a statisztikákon is látszik, hogy nincsenek egyedül és egyre több szervezte és törvény jön létre, amely segítséget tud biztosítani.

A Zárt ajtók mögött várhatóan augusztus 4-én jelenik meg a Művelt Nép Könyvkiadó gondozásában. E-könyvként most 40% kedvezménnyel előrendelheted, kizárólag a bookadnwalk.hu weboldalán!

NANE az erőszak ellen egyesület elérhetősége:

  • 06-80-505-101
  • hétfő, kedd, csütörtök, péntek
  • 18-22ig
  • ingyenesen hívható mobilról is

Hívja a vonalat, ha:

  • bizonytalan, hogy bántalmazó-e a partnere
  • szeretné átbeszélni a helyzetét és a lehetőségeit
  • többet szeretne tudni a bántalmazás természetrajzáról
  • érdekli, hogy hogyan támogathatná érintett ismerősét, kollegáját, rokonát, tanítványát.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*