Az Iszlám állam (ISIS) legbelső titkai

Nem is olyan rég jelent meg egy érdekfeszítő tényfeltáró könyv papír és elektronikus formában az ISIS-ről. Az Iszlám Állam megvendégelte Jürgen Todenhöfer-t, aki nem először hívja fel magára a figyelmet.

Nyilván az Iszlám állam sem önzetlenségből látta vendégül 10 napra az írót. Kiváló marketing ez a számukra.
A szerző szembesült azzal, milyen is az, amikor az elvakult hit következtében az emberi élet elvétele, a csonkítások olyan rutinnak számítanak, mint amikor mi lemegyünk a közértbe. Látogatása során gyakorlatilag étlapról választhatott, hogy lefejezést, csonkítást, vagy egyéb kegyetlen tettet szeretne-e végig nézni. Érdekes, hogy kegyetlenséggel kapcsolatosan szinte bármit kérhetett, de az Iszlám Állam hibáit nem örökíthette meg, mint például a koldusokat.

Csodálom ezt az emberet a bátorságáért, mert a terroristákon kívül egyetlen egy beszámoló sem szól arról, hogy valaki saját akaratából látogatta meg a szervezetet. Jürgen Todenhöver, az író egyébként nem szokványos arc. Vonzzák az izgalmas, és az emberiség számára fontos feladatok. Kevés volt politikus fogékony valóban ezekre  témákra.Érdemes az író Iszlám Államban tett kiruccanásáról szóló cikket is elolvasni.

Maga a művet szerintem mindenkinek érdemes elolvasni, akit csak egy kicsit is érdekel a mai modern társadalmak legnagyobb problémája, a terrorizmus.

A valódi történeteken alapuló írás hamar felkerült a Der Spiegel slágerlistájára is. Ha tudni szeretnétek az igazat, de nem száraz, hanem élvezhető formában, akkor olvassátok el az Inside ISIS című e-könyvet.

 

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*