Nyerj 500 000 Forintot! Országos szépirodalmi pályázat

Ha érdekel az írás és szeretnéd megmutatni a tehetségedet, akkor itt a lehetőség!

Magyar R2016-06-22_12-35-14adír 2016 címmel a Kisalföld, Magyarország legnagyobb példányszámú független közéleti napilapja és a Tarandus Kiadó országos szépirodalmi pályázatot hirdetett meg. A kiírók a mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóló írásokat várnak augusztus 31-ig.

Nemcsak a pályázattal járó széles nyilvánosság, hanem az összdíja­zás is kivételes. Félmillió forint készpénzt, illetve 110 ezer forint értékű könyvjutalmat osztanak ki a nyertesek között. A kiírók közös kötetbe gyűjtve publikálják a legjobb írásműveket. Az antológia bemutatója és a díjátadó a Győri Könyvszalonon lesz 2016. november 20-án, 14 órakor a Győri Nemzeti Színház nagytermében.

A zsűri tagjai: Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, Darvasi László József Attila-díjas író, Werner Krisztina újszágíró-szerkesztő (Kisalföld), Réti Attila író-kiadóvezető (Tarandus).

A pályázat előzménye, hogy a Kisalföld, a Bors és a Délmagyarország napilapokat kiadó Lapcom Zrt. a magyar sajtóban egyedülálló módon jelentet meg újságjaiba fűzve irodalmi magazint, Regényújságot. A Lapcom és a Tarandus együttműködése itt, a Regényújsággal összefüggésben kezdődött, ahol folytatásokban közlik a Tarandus gondozásában megjelent Pulitzer-díjas szerző, Héctor Tobar A sötét mélyben című könyvét. A pályázat legjobb írásai egyrészt a 155 ezer példányszámú Regényújságban jelenhetnek meg, másrészt közös kötetbe gyűjtik azokat.

A kiírók ismert, népszerű prózaírók és eddig még nem publikáló szerzők jelentkezését is várják.

A radír a javítás eszköze, ahogy jó kezekben az lehet a szó, az írás is.

A Magyar Radír szépirodalmi pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a szavak – s ha kell, a radír – segítségével nézzünk szembe a mai magyar közélettel, ássunk a mélyére, tárjuk fel, mit lehet javítani.

További részletek a kisalfold.hu-n!

logo„A Tarandus Kiadó egy fiatal szellemi műhely. A közel öt év alatt gondozott hetvennégy kötetet az irodalom széles palet­tájáról válogattuk. Dante, Goethe, Heine, Stendhal, a vilá­g­- irodalom nagyágyúi, Patrick Modiano, a 2014. évi irodalmi Nobel-díjas, Tan Twan Eng világhírű maláj író vagy a kenyai Ngugi Wa Thiongo mellett számos ismeretlen vagy kevéssé ismert magyar és külföldi szerzőnek adtunk lehetőséget a megjelenésre. A Kisalföld napilap szerkesztőségével összefogva a Magyar Radír 2016 Országos Szépirodalmi Pályázatot azért hoztuk létre, hogy a díjakon keresztül ismert magyar és külhoni íróink anyagi megbecsülését növeljük, de teret biztosítsunk a feltörekvő, tehetséges alkotóknak is. Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkre számos remek alkotás születik, melyeket egy almanachba rendezve olvasóink is örömmel fogadnak majd.”  (Réti Attila, a Tarandus kiadóvezetője)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*