Olvass egy e-könyvet világnap

olvass egy e-könyvet világnap

Mit is ünnepelünk szeptember 18-án? A modern történetmesélés napját. Ilyenkor az e-könyvterjesztők kedvezményekkel népszerűsítik az olvasás ezen új formáját, a fejlettebb országok könyvtárai pedig ingyenes képzéseket, fórumokat tartanak.

Olvass egy e-könyvet világnap

Ez valójában nem egy hivatalos világnap, mégis a tengerentúlon komoly szervezetek is mögé álltak, úgymint az Amerikai Könyvtárak Szövetsége. Általában a könyvtár kifejezést nem éppen az újdonsággal kötjük össze, mégis éppen a  könyvtárosok ismerték fel az USA-ban, hogy az e-könyv kínálat növelésével, a hozzáférés egyszerűsítésével új ügyfélkört tudnak behálózni.

Legfőbb e-könyv előnynek azt tartják, hogy valóban bárhol, bármikor olvashatjuk kedvenc e-könyveinket, de ami még ennél is fontosabb akár az éjszaka közepén meg is vásárolhatjuk , ki is kölcsönözhetjük őket és nem kell a kiszállítással sem bajlódnunk.

Ezen értékek mentén kezdte el úttörő munkáját az Overdrive nevű vállalkozás, amely e-könyvekkel látta el a könyvtárakat. Na de hajunkra kenhetjük a távoli országok e-könyves érdekességeit. Nézzük, mire számíthat az Olvasó szeptember 18-án Magyarországon!

Mit kap az Olvasó a Book and Walktól

Mi, a Book and Walk-nál úgy éreztük, hogy kettős küldetésünk is van, és mindkettő az e-könyvek népszerűsítésével kapcsolatos.

Egyrészt az e-könyvek térnyerését azzal próbáljuk segíteni, hogy népszerű kiadók műveit tesszük elérhetővé kedvezményekkel. Másrészt olyan szolgáltatásokat fejlesztünk, amelyekkel eddig nem találkozhatott a Kedves Olvasó.

A XXI. század kiadó összes e-könyvére 30%-os kedvezmény lesz érvényben, köztük számos mostani és korábbi sikerkönyvvel, mint: Kadhafi háremében, A lány a vonaton, vagy éppen Czeizel Endre életét bemutató sikermű. Itt nem állunk meg és a Harlequin kiadó több mint 300 e-könyvére is 30% kedvezményt biztosítunk.

FONTOS: AZ akció időtartama 1 nap, kizárólag szeptember 18-ára vonatkozik.

Olyan szolgáltatásokat is igyekszünk bevezetni, amelyek megkönnyítik az Olvasók életét:

  1. Térképes keresőnk segítségével elég kiválasztani kedvenc helyszínedet, mi megmondjuk, mely e-könyvek története játszódik ott.
  2. Nem csak az e-könyvek címében, fülszövegében, szerzőjében lehet keresni, hanem az e-könyv teljes szövegében. Ráadásul a ragozással sem kell bajlódni, mert a program felismeri, a keresett kifejezés ragozott alakjait.
  3. Ha fontolgatod egy adott e-könyv megvásárlását, de belelapozva mégsem nyeri el a tetszésedet, javaslunk helyette többet is, hasonló témában, így nem kell fáradnod a kereséssel.

A sok száraz leírás helyett had meséljük el animáció formájában, mire is számíthatsz tőlünk:


 

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*