Tetováljunk könyvet!

Tetoválás

Nem tudjátok, mi a köze a tetoválásnak és a könyvnek egymáshoz? Olvassátok el ezt a cikket és megtudjátok!

Belegondoltatok már abba, hogyan tanulhat meg egy tetoválóművész tetoválni? Egy fodrásztanuló hibája még csak-csak kiheverhető néhány hét alatt, de egy rosszul sikerült tetoválás soha.

A tetováló művészek disznóbőrön, gyümölcsökön vagy rosszabb esetben barátaikon, rokonaikon gyakorolhattak. Ez nem tekinthető éppen optimális megoldásnak, így a Tattoo Art Magazin egy nem mindennapi ötlettel állt elő. Megalkották a “The Skin Book”-ot, azaz a Bőrkönyv-et.

A Bőrkönyvnek két érdekessége is van. Egyrészt a lapok olyan anyagból készültek, amelyek kiválóan imitálják a bőrt. Másrészt a lapokon testrészek fotói szerepelnek, így valójában ez kifestőkönyvnek tekinthető. Érdemes megnézni ezt a rövid videót, utána folytatom a meglepetések sorát:

Ha azt gondoljátok, hogy ez perverz, akkor nem olvastátok a tavaly nyári blog cikket arról, hogy kutatók találtak valódi ember bőrbe kötött könyvet. Arsène Houssaye francia költő A lélek sorsai című könyvéről van szó, amelyet a Harvard könyvtárában találtak meg. A gyengébb idegzetűek érdekében a részletekre itt nem térek ki. Ha érdekel, akkor olvasd el az emberbőrbe kötés részleteit!

 

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*