Tudd meg milyen egy jó olvasóalkalmazás!

Az ebook iparág folyamatos növekedése egyre több olvasóalkalmazást (programot) hív életre, ezért érdemes szemügyre venni azokat a szempontokat, amelyek segíthetnek a döntésben. Az alábbiakban ehhez nyújtunk Nektek segítséget, azaz megtudhatod, milyen egy igazán jó olvasóalkalmazás!

Az egyszerűség kedvéért két csoportra osztottuk a funkciókat. Az egyik csoport azokat az alapfunkciókat tartalmazza, amelyek a legtöbb olvasóalkalmazásban benne vannak. A másik csoport viszont már izgalmasabb, hiszen az ebben felsorolt kiegészítő szolgáltatásoktól lesz igazán élvezetes az ebook olvasás.

 

Alap funkciók

Testreszabás: betűtípus, betűméret, háttérszín és fényerő beállításának lehetősége.

Tartalomjegyzék: kattintható tartalomjegyzék, külön előhívható.

Kiemelés: tetszőleges szavak, mondatrészek vagy mondatok kiemelése a későbbi visszakereshetőség érdekében.

Jegyzetelés: tetszőleges jegyzetek beszúrása a későbbi visszakereshetőség érdekében.

Könyvjelző: egyszerre több digitális könyvjelző beszúrása.

 

Kiegészítő funkciók

Nézetváltás: kettő vagy többhasábos nézet beállításának lehetősége, jellemzően nagyobb képernyőn való olvasáskor hasznos.

Szinkronizálás: az eszközök közötti teljes szinkronizációt jelenti, vagyis ha például az otthoni táblagépen abbahagyod az olvasást, okostelefonon bárhol ugyanott folytathatod, a kiemeléseket és jegyzeteket megtartva.

Multiplatform: szinte minden operációs rendszerre létezik verzió az adott programból. Ha valaki például az iBook Store-ból több tíz- vagy akár százezer forintért vásárolt főleg szakmai jellegű ebookot, egy Android rendszert használó eszközre való váltáskor előfordulhat, hogy nem tudja olvasni az ebookjait, hiszen nincs Androidos változat adott olvasóprogramból.

Közösségi funkciók: kedvenc, vagy általunk fontosnak tartott idézet megosztási lehetősége főleg Facebookon, néhány kattintással. Ide tartozhat még például annak lehetősége, hogy megnézhetjük az aktuális könyvet kik olvassák éppen, illetve az olvasókkal történő valós idejű kommunikáció (például Twitteren keresztül).

Ha a Book&Walk olvasóalkamazásait választod, az összes alapfunkció mellett a nézetváltást, a teljes körű szinkronizálást, és a multiplatformitást is élvezheted a Facebook idézet megosztás lehetősége mellett! 😉

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*