Megdöbbentő: A szürke ötven árnyalata számokban

Az árnyalat-trilógiát lehet szeretni, és lehet gyűlölni. Egy dolgot nem lehet azonban: nem foglalkozni vele. Összegyűjtöttünk néhány megdöbbentő adatot, beszéljenek helyettünk a számok!

Hogy mi lehet minden idők egyik legsikeresebb (a jelző szigorúan üzleti szempontból értendő) könyvének titka, a mai napig nem tudni pontosan: a tiltott vágyak, a jellemzően középkorú nőkben megfogalmazódó titkos és bűnös kérdésekre adható válaszok, vagy szimplán csak a szex. Tudjuk, hogy a szex-szel szinte bármit el lehet adni, azonban ez önmagában még nem okozna ekkora sikert. A kérdést nyitva hagyjuk, aki már olvasta, az talán meg tudja indokolni saját érzései alapján, aki pedig még nem olvasta, azok számára álljon itt néhány csupasz és meghökkentő tény A szürke ötven árnyalatáról:

–          Az első nyomás 1 nap alatt elfogyott (minden idők leggyorsabban fogyó papírkönyve, maga mögé utasítva a Harry Pottert)

–          Több, mint 70 millió eladott példány

–          Az írónő több, mint 100 millió dollárt keresett

–          A megfilmesítés jogáért egyszerre 10 stúdió harcolt (a legnagyobbak, mint például a Universal, Sony, Paramount vagy a Warner Bros)

–          A könyv megjelenése 25%-kal növelte meg a felnőtt könyv kategória iránti érdeklődést Amerikában (de vélhetően számos más országban is hasonló hatást ért el)

–          Több, mint 50 nyelvre fordították le

–          A New Yorks Times bestseller listáját 30 hétig vezette az első kötet

A várva-várt film közelgő bemutatója alkalmából az Ulpius-ház Kiadó egy új könyvborítóval lepi meg a rajongókat, és azokat is, akik csak a film megnézése után olvasnák. Fontos, hogy szombatig kizárólag ebook formátumban érhető el az új kiadás, ráadásul a bolti árnál kedvezményesebb áron. Íme az új könyvborító:

image

Aki pedig nem bírná ki február 12-ig mozgóképek nélkül, az itt megtekintheti a film előzetesét:

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*