A férfiakkal csak a baj van? – szerzői interjú

Az Édesvíz Kiadó A.J. Christian-nal készített interjút csak Nőknek szánt legújabb könyvét illetően.

Hogyan érezted magad a könyv írása közben? Mennyire tud önmagán kívül helyezkedni a szerző és mennyi benne az önkritika?

-Csak akkor tudsz igazat írni, ha tárgyilagos, távolságtartó vagy, ám eközben képes vagy meglátni és megélni önmagad a sorok között. A valódi objektivitás akkor születhet meg, ha megéled azt az embert, aki csetlik-botlik az élet színpandán, ám a kiteljesedett egyéniségednek köszönhetően nem azonosulsz vele; a könyvben megjelenő tézisek/alapigazságok a racionális tudomány, és saját tapasztalatom szülte bizonyosságok.

A nők és a férfiak teljesen másra vágynak, ha spiritualitásról és a lélek beteljesítéséről beszélünk?

-A tapasztalat szerint mindkét nem vágyik arra a boldogság adta szabadságra, amelyet önmaguk megismerése/megélése jelent, s bizony, vágynak arra is, hogy ezt megoszthassák valakivel. Ám a tapasztalat mutatja azt is, hogy még a férfiak mentális alapon keresik a válaszokat, a nők inkább az érzelmi élményekre vágynak; még a hímek inkább megérteni, a nők megélni vágyják a spiritualitást. Úgyhogy, férfiak és nők, a lélek beteljesülésének lényegét hasonlóképp, ám a formáját másképp élik meg

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*