Spórolj az iskolakezdésen!

Szerezd be ingyen a kötelező és az ajánlott olvasmányokat! Sokan nem is számolnak azzal, hogy az irodaszereken, tankönyveken, iskolatáskán, tornafelszerelésen kívül ott vannak még azok a könyvek, melyek minden évben állandó kiadást jelentenek.

A kötelező olvasmányokkal nagymértékben csökkenteni tudjuk kiadásainkat a technikai fejlődésnek köszönhetően. Ma már 10-11 éves korban a gyerekek megkapják első számítógépüket, laptopjukat, mobiltelefonjukat, a szülők egyre nagyobb százaléka pedig tabletet vásárol szeptemberre. Ezek az eszközök mind alkalmasak az e-könyvek olvasására. A kötelező és az ajánlott olvasmányok nagy része pedig olcsóbban, jó minőségben szerezhető be szeptember 15-ig a Book and Walk e-könyv áruházából, amivel szeretnénk megkönnyíteni a szülők helyzetét.

Az intézmények mind más és más olvasmányokat adnak a diákoknak, kevesebbet kapnak általános iskolában és többet középiskolában. Átlagosan évente 5-8 kötelező és 3-5 ajánlott könyvet kell beszerezni, egy papírkönyv ára pedig körülbelül 500-2500 forint között van. Így a 12 év alatt csak a kötelező olvasmányok kb. 71 000 forintba kerülnek. (Becslés egy 12. kerületi általános iskola, és egy 14. kerületi középiskola nem tagozatos osztály kötelező olvasmányai alapján.)

Egy jó e-könyv olvasó megvásárolható már kb. 20 ezer forintért, vagy vehetünk táblagépet is erre a célra. Az olvasmányok nagy része pedig sokkal olcsóbban tölthető le a webáruházból. (További információk az e-könyv olvasókról itt, illetve a táblagépekről itt.) Ha vásárolunk olvasó eszközt, azt éveken keresztül tudja használni gyermekünk, és nem csak a kötelező vagy ajánlott olvasmányokban merülhet el, hanem más irodalmi művekben is. Így a könyvek nem kopnak el, az eszköz pár év múlva pedig a kistesónak is jó lesz.

Ha szeretnénk megszerettetni gyermekeinkkel az olvasást, akkor szórakoztatóvá kell azt tennünk, amire leginkább alkalmas egy kütyü, legyen az tablet, laptop, vagy e-könyv olvasó. Ezen eszközök egyébként is egyre nagyobb teret nyernek, hát használják azokat művelődésre is, így összeköthetjük a kellemest a hasznossal.

Képzeljük el, amikor a gyermekünk iskolába, vagy akár nyaralni készül, csak egy néhány grammos készüléket kell bepakolni a több kilót nyomó könyvek helyett. A Book and Walk rendelkezik webes olvasóval is, így ha a diák olvasás közben ki szeretne emelni egy fontos részletet, vagy jegyzetet szeretne fűzni egy szóhoz, mondathoz, vagy megosztana másokkal a Facebookon egy idézetet, akkor azt könnyen megteheti és egyszerűen vissza is keresheti. Az oldalon elérhetőek például Shakespeare, Gárdonyi, Verne, Dante, Jókai, Ady, Dickens, és Lázár Ervin művei, a kínálat pedig folyamatosan bővül, érdemes visszalátogatni.

Tehát miért is jobb az ebook?

– Mert a könyvek így soha nem kopnak el

– Mert az eszköz évekig jó lesz, még a kistesó is használhatja

– Mert nem kell a gyerekeknek magukkal hurcolni a nehéz könyveket, mégis náluk van az összes olvasmány

– Mert bármikor és bármilyen könyvet el tud rajta olvasni a későbbiek folyamán is

– Mert olcsóbb, mint a papírkönyv

Mi már kigyűjtöttük azoknak a műveknek a nagy részét, melyek elolvasását a legtöbb iskola kötelezővé teszi, vagy ajánlja a diákok számára az általános és középiskola 12 éve során:

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*