IOS 8 és az e-book

ibooks e-book olvasó program

ibooks e-book olvasó programAz Apple rajongók felemás érzelmekkel viszonyulnak az e-könyvekhez. Egyrészt van egy viszonylag jó e-könyv olvasó program, amely ingyenesen letölthető, másrészt van egy borzasztóan rugalmatlan és gyenge könyváruházuk.

Az IOS 8 megjelenésével kapcsolatban az e-book keresési nehézségek és rugalmatlansági problémák nem oldódnak meg ugyan, de a tervek szerint a cégóriás megengedi, hogy 6 családtaggal meg lehessen osztani a tartalmat.

Sok ügyfél panaszkodott ugyanis, hogy míg a papírkönyvét könnyedén oda tudja adni másoknak, addig az e-könyvet nem. A megoldásnak az Olvasók örülhetnek, az más kérdés, hogy az amerikai cégóriások: Apple, Amazon, kisebb mértékben a Google hozzászoktak, hogy előbb cselekszenek, minthogy egyeztetnének.

Nyilvánvalóan a magyar kiadóknak a szerepe arra fog korlátozódni, hogy vagy elfogadják a megváltozott általános szerződési feltételeket, vagy nem értékesíthetnek az IOS 8 platformján.

A jó hír az, hogy van magyar nyelvű ingyenes e-book olvasó program IOS platfromra, így azoknak a kiadóknak sem kell lemaradnia a Apple ügyfelek eléréséről, akik ragaszkodnak a hagyományos modellhez.

Írta: Szûcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*