A tőzsde igenis csodálatos

Tőzsdejátszmák című e-könyv borítója

Sokan misztikus világnak tekintik a tőzsdéket és bizonyos értelmében ez igaz is. Ennek ellenére bárki belevághat. Ezt a meggyőződésemet erősíti az Alinea Kiadó gondozásában megjelent két e-könyv is. A gyakorlatias szemléletű művekben folyamatosan tetten érhetjük a jó értelemben vett ügyeskedést, tanulhatunk mások megélt sikereiből, kudarcaiból.

Fellegi Tamás: Bárki lehet tőzsdés

Bárki lehet tőzsdés e-könyv
Ebben az e-könyvben a rendszerváltástól napjainkig követhetjük a magyar tőzsdével kapcsolatos sztorikat. A könyv nagyon gyakorlatias megközelítésű. A szerző saját tapasztalatain keresztül mutatja be a sikereket és a kudarcokat.

Az e-könyv végén két hasznos fejezet is van. Az egyik összefoglalja a szerző tippjeit, amelyeket érdemes megfogadni, minimalizálva ezzel a pofonokat, amelyekbe így is, úgy is bele fogunk futni. Ezen kívül van egy tőzsdei szakszótár is, amely segít az eligazodásban.

Faragó József: Tőzsdejátszmák

Tőzsdejátszmák című e-könyv borítójaA szakújságíró tollából megjelent könyv a “laikus” befektetőknek készült elsősorban. Azoknak szól, akik a saját pénzüket próbálják fialtatni. Egyfajta tőzsdesuli, színes történetekkel kiegészítve.

Miközben gyakorlati oldalról megismerjük az opciók, határidős ügyletek, deviza ügyletek, árutőzsdék világát, történeteket olvasunk, amelyek néha el is varázsolnak bennünket. Rájövünk, hogy a befektetők is színes egyéniségek, és érdekes történeteik vannak.

Arról is hallunk, hogy míg a svájci frank elszállása a legtöbb magyar állampolgár számára katasztrofális, addig bizonyos csoportok számára ez épphogy lehetőség. Az éremnek tehát itt is két oldala van (valójában még több).

Kinek ajánlom?

Közgazdász végzettség nem szükséges a könyvek megértéséhez, de határozottan előny. Valójában az a legfontosabb kérdés, hogy meg akarod-e ismerni, ezt a világot. Én arra biztatlak, hogy vágj bele.

Előtte azonban olvasd legalább az egyik könyvet, megtérül. Manapság nagyon kis pénzekkel is lehet tőzsdézni, és ha megfogadod a könyvben adott tanácsokat, akkor hamar rá fogsz érezni az ízére, amely kellemes lesz.

A könyvbe ingyenesen bele tudsz olvasni, ha tetszik meg is tudod venni. Hajrá!

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*