A táblagép olvasásra nevel

Egy friss kutatás szerint az amerikai gyerekek számára az e-könyv olvasás terén egyetlen eszköz jöhet szóba: a táblagép. Az elmúlt hat hónapban ugyanis a táblagépek átvették a vezetést a dedikált e-könyv olvasókkal szemben.

A gyerekek táblagépen olvasnakMíg januárban a gyerekek 72%-ának volt lehetősége tabletezni, ez az arány mostanra már 84%, az e-könyv olvasók használatának aránya viszont 24%-ról 17%-ra csökkent. A tabletek elterjedésének egyik oka, hogy egyre több gyermekbarát eszköz kerül forgalomba, illetve a már korábban meglévő tableteket is könnyebb számukra kezelni, mint más eszközöket. A legnépszerűbb márkák számukra az iPad illetve a Kindle Fire. A tabletek ráadásul már egyre több iskolában is rendszeresen használt kellékek, ez szintén sokat segít nekik. Az Amazon Fire a legelterjedtebb a családok körében, hiszen amellett, hogy olcsóbb, egyre több gyermekkönyvet kínál a lelkes kis olvasók számára.
Természetesen vastagon szerepet játszik az a tény is a statisztikában, hogy Amerikában olcsóbban juthatnak a családok táblagéphez, ráadásul az átlagos havi fizetésük kisebb részét kell rákölteniük, mint hazánkban.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*