Fantasztikus: megjelent a legújabb Kindle!

Új Kindle Paperwhite Új Kindle Paperwhite

Kedd reggel megjelent az eddigi legtökéletesebb Kindle készülék: a legújabb Paperwhite. Lássuk, milyen újdonságokat hoz a legnépszerűbb e-könyv olvasó készülék legfiatalabb képviselője!

Mi mást lehetne továbbfejleszteni egy e-könyv olvasón, mint a legfontosabb részét: a kijelzőt. Nem történt másként ebben az esetben sem, ugyanis a legújabb modellnek nemcsak a kontrasztja, hanem a háttérfénye is jobb. Ha ez még nem lenne elég, íme még egy érv: 25%-kal gyorsabb az amúgy sem lassú elődeinél!

Új Kindle Paperwhite

Forrás: Amazon.com

További újdonság, hogy integráltak a készülékbe egy közösségi olvasószolgáltatást, melynek segítségével a felhasználók meg tudják jelölni, hogy éppen melyik művet olvassák. Ezen felül  értékelhetik azt és ajánlhatják ismerőseiknek is. A Kindle Page Flip nevezetű szintén új lehetőséggel pedig úgy tudnak előre vagy hátra lapozni a könyvben, hogy az nem felejti el hol tartottunk korábban.

Az új, beépített fény még kevésbé károsítja a szemet, mint elődei esetében, ami nagyon szó, hiszen ezen a téren eddig sem volt gondja a gyártónak. Ennek köszönhetően a kijelzőt szinte lehetetlen megkülönböztetni a papírtól! Jó hír, hogy már meg lehet rendelni Magyarországra is, 119 és 189 dollár (27-43 ezer Ft) között mozognak az egyes változatok árai. Fontos kiemelni, hogy a szállítás időtartama kereslettől függően kb. 4 nap, díja pedig 20 dollár (kb 5 ezer Ft) körül van. A vám és az áfa mértékéről nem találtunk pontos információt, de vélhetően minimum 6 ezer forinttal kell számolni.

Ha valakinek van szerencséje hamarosan kipróbálni, bátran írja meg véleményét!

11 Comments

 1. A számokkal talán kicsit hadilábon állnak. A 119 $ az nem 35 000 Ft, tehát nem 35 ezertől megy az ár felfelé. Az Önök helyében belevettem volna a cikkben, hogy egyelőre csak előrendelés folyik, szeptember 30-án kezdik expediálni a könyvolvasót (forrás: Amazon.com) és a 119 $-os a reklámos változat vagyis a special edition. Nincs avval semmi baj, nyugodtan meg lehet rendelni. Nekem is az van jelenleg, de a tavalyi változat. Gondolkodom, hogy egyáltalán kicseréljem-e, mert ez is szuper. Mindamellett az Amazon azt írja, hogy egyelőre Amerikára történnek előrendelések és szállítások. Szerintem ezt a cikket – ha már megírták ilyen lagymatagon – nyugodtan ki lehetett volna bővíteni a teljes tudni valókkal – szállítás, Áfa, tudtommal vám nincs, érdemes-e biztositani, stb. – . Ezt utólag nem lehet megtenni? Mert ez pont a nesze semmi, fogd meg jól. Bárki is írta.
  Köszönöm.

  • Köszönjük az észrevételt, módosítottuk a cikket. Mi úgy tudjuk, hogy az Amazon esetében a vám és áfa mértékét minden esetben ki kell fizetni. Egy már meglévő és jól működő készüléket véleményünk szerint nem érdemes lecserélni, hiszen annyival több hozzáadott értéke nincs, mint amekkora összeget ki kell fizetni érte…

   • Tudtommal vám csak abban az esetben van, ha a rendelés értéke meghaladja a 200$-t.

   • Köszönöm a javítást, vámot csak 150.-Eu felett kell fizetni (vagyis az annak megfelelő $ felett. Áfát kell. De ez sem biztos, hogy 27%, mert attól függ, hogy az amerikai ár netto ár-e. És ezt nem tudni jelenleg).
    Valóban csak abban az esetben érdemes cserélni, ha valaki olyan szerencsés, hogy Amerikában meg tudja venni. Mert ott még a szállítás is ingyenes…

 2. Pár hete rendeltem paperwhite-t (wifi+3G). Nekem 67e HUF-ba került, ez az ár tartalmazta a vámot, ÁFA-t és szállítást is.
  Kindle Touch-ot cseréltem le a belső világítás miatt és nem bántam meg, csak a zene hiányzik (ha nem otthon használom)!

 3. Dr.Vadász Tibor Antal 2013-10-11 at 15:31

  Tisztelt BßW és Zoltán Molnár Úr!
  Mint nyugdijas és nagyon lelkes propagálója(nem fizetett v. beépitett ügynöke a Kindle-nek!)az E-könyv olvasásának,már tapasztalatból szeretnék tanácsot adni egy-két dologra:
  . a Kindle peperwhite-on szerintem nincs mit javitani,tökéletes!!Csak drágitani lehet mindenféle extra lehetőségekkel(3G,közösségi olvasószolgáltatás),ezekre elvben és használhatóságban NINCS szükség!Vásároljuk az u.n. “Reklámos”Peperwhite-ot,semmi zavaró reklámot nem fog látni és ezrekkel olcsóbb!Amit viszont hasznos hozzárendelni az a hálózati töltő(ca.3500Ft)és egy fedeles-mágneszárós tok(ca.8000Ft)ami véd és kikapcsol-bekapcsol,nagyon kényelmes és elegáns.
  . miért vesznek elég kevés Ekönyvet?Az E-book könyvesboltok még nem jöttek rá?Hihetetlen,pedig egyszerü a megoldás(egy kiadó már részben megtalálta a megoldást):egy bankkártya nagyságú hordozóba egy ca.2GB-os micro-USB,legalább 3 megrendelt E-könyvet tartalmaz,elküldve UTÁNVÉTELLEL

  • Itthon 1.000.-Ft-ért vettem hozzá egy konnektorfejet… A borító viszont felháborítóan drága volt!

   • De hadd írjam ki a nevüket, a Bluechip-ét, ahol pénteken kaptam igazi, eredeti, mágneses PW bőrtokot 8.360.-Ft-ért, vagyis az Amazonon meghirdetett 40$-ért. (Vagyis éppen kevesebb is valamivel.) 3 színben van, délelőtt megrendeli az ember, délután érte mehet. Vagy kiküldik, mert webáruház. De személyesen átvenni olcsóbb. És nagyon kedvesek a boltban, ma már ez sem egy utolsó szempont.

 4. Ha van lehetősége valakinek ausztriai címre szállítani, akkor megspórolhatja a szállítási költséget és a vámot (EU-n belül nincs), ha az amazon.de-ről rendel. Nekem ez majdnem 20% minuszt jelentett az árban.

 5. A kiadók már mindenre rájöttek, egy nagy hiba van a könyvkereskedelemben, amitől ennyire drága az e-könyv. A nyomtatott könyv ÁFÁ-ja 5%, az e-book-é 27%. Ennyire egyszerű a magyarázat. Hajrá fejlődés, húzzunk bele Magyarország!

  Ez megint egy láncreakció: a kiadók panaszkodnak, hogy nincs kereslet. A posszibilis vevők panaszkodnak, hogy nincs kínálat. Megnézem az Amazonon, a legdrágább könyv 4,99 $. Hát ezért fejlődik a torrent. Majdnem ugyanazon a napon jelennek meg a torrent oldalakon a magyar ny. friss könyvek, mint amikor megjelennek a könyvesboltokban. Még azt sem mondom, hogy ingyenes teljesen, mert amikor éppen úgy állok anyagilag, támogatom az oldalt. Sőt vannak legális oldalak is, pl. canadahun, frebooks, stb. Esetleg pár centet kérnek a letöltésért, de nem ezreket. (kb. 50 centeket.) A magyar könyvkiadók hiába reklámozzák magukat minden felületen, nem fogok egy e-könyvért adni 3.000.-Ft-ot. Amikor van akció, akkor meggondolom a dolgot. Hát ennyi.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*