Egzotikus üzleti modellek az e-book piacon

Az internetes könyvértékesítés térnyerésével, és az e-könyvek megjelenésével egyre több egzotikus üzleti elgondolás jelenik meg. Ezek mind kihívói a hagyományos “pay as you go” modelleknek.

I. Előfizetői modell

Az előfizetői modell keretében az Olvasó egy fix havi díjat fizet. Cserébe bármelyik könyvet olvashatja, nem kell megvásárolnia azt. Értelemszerűen nem is lesz az ő tulajdona, de ez nem zavarja az Olvasót, hiszen bármikor hozzáférhet. Ez a modell nem kíméli a könyvtárakat, hiszen valójában a konstrukció teljesen ugyanaz az Olvasó szemszögéből. Annyival kényelmetlenebb a könyvtár, hogy ott kevés példány van a könyveknél, míg e-könyvek esetén nincs ilyen korlátozás. A könyvtár mellett szól ugyanakkor a jóval nagyobb kínálat.

Nincs rá túl sok példa, még a kiadóknak is szokni kell az új megközelítést.

II. Reklám alapú modell

Ez valójában már a papír alapú könyveknél is létezett, létezik. Tetszőlegesen kombinálható más konstrukciókkal is. A könyvben elhelyezett reklám többletbevételt jelent  a kiadó számára. A hirdetési bevétel általában az eladott példányszám függvénye. E-könyvek esetében lehetőség van a kattintás alapú, vagy a cél alapú hirdetési díjra is, ami vonzóvá teheti a könyvszakmát reklámszakma előtt is.

Legelegánsabbak azok a “rejtett” reklámok, amelyeket a filmiparban is használnak. Ilyenkor a szerző egy fix díjért cserébe a szerző belecsempészi a szövegbe a hölgy főszereplő által használt parfüm márkáját, stb.

III. Használt e-könyvértékesítés

Ez a felfogás a legmerészebb mind közül. Egyrészt összetett a pénzügyi hatása, másrészt egy e-könyv esetében a “használt” kifejezés értelmezése nem is egyértelmű.

Magyarországon a papír könyvek esetében az antikváriumokban intézményesült a használt könyvek értékesítése. Itt olyan műveket is megkaphatunk, amelyek már nem érhetők el az elsődleges terjesztői hálózatokban. Ha nem egyedi darabról van szó, akkor általában nagyon olcsón juthatunk így könyvhöz, hiszen egy megrongálódott felületű összefirkált könyv sok Olvasó számára kevésbé értékes, mint egy hibátlan, érintetlen darab.

E-könyvek esetében azonban a használatnak semmi nyoma sincs. Egy most kiadott e-könyv éppen olyan hibátlan marad 100 év múlva is, mint most. Itt a használt e-könyv értékelés annyit jelent, hogy az adott ügyfél polcáról lekerül a könyv, és innentől már nem fér hozzá. A másik olvasó pedig olcsóbban tudott egy könyvet szerezni. Valójában a használt értékesítés üzleti szempontból nagyon hasonló a kölcsönzéshez, hiszen mindkét esetben az Olvasó azért fizet kevesebbet a termékért, mert csak egy ideig használhatja.

Közvetetten az e-könyvek keresletét növeli az, ha tudja az Olvasó, hogy létezik egy másodlagos piac, ahol később értékesítheti az e-könyvét.

IV. Kölcsönzés

Itt arról van szó, hogy a könyv árának csak a töredékét kell fizetni, ezért cserébe viszont csak limitált ideig használhatja. Ez tipikusan néhány hetet jelent. Ez a modell teljesen hadat üzen a könyvtáraknak, így elterjedését nyilvánvalóan erő lobbi tevékenység fogja majd fékezni. Ennek két változata is létezik.

Az egyikben a kölcsönzésért mindig külön kell fizetni, egy kis összeget az időben limitált használatért. A másik esetben az előfizetői modellel kombinálva jutunk el a könyvtáros modellhez. Itt már nem kell könyvenként fizetni, de van egy fix havi díj.

V. Összegzés

A néhány felvázolt modellt nem árt egy táblázatban összehasonlítani. A reklámot kihagytam az összehasonlításból, mivel az nem önálló konstrukció, de a hagyományos konstrukciót beletettem, ahol az Olvasó megvásárolja az e-könyvet.

Ha van információtok egyéb egzotikus modellekről, kérlek írjátok meg!

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*