Állati!

Ez a bejegyzés most az állatokról fog szólni. Ha Neked is van otthon kicsi avagy nagy kedvenced, ezt most olvasd el, hasznos lesz!

Nyuszi, hörcsög, macska, kutyaMiért jó háziállatot tartani? Amellett, hogy jó hozzá haza menni, hogy bármikor fel tud vidítani, hogy egyszerűen jó érzés róla gondoskodni, sok bizonyított előnye van még. “Sok szülő kiebrudalja a kutyát a lakásból, vagy lepasszolja a nagyszülőknek, mikor gyerek áll a házhoz, mivel félnek, hogy az utód összeszed a házi kedvenctől valami nyavalyát. A valóság viszont az, hogy az a gyerek, aki kutyával együtt nő fel, kevésbé lesz hajlamos az allergiára és az ekcémára.” (Forrás) A gyerekeket felelősségteljes viselkedésre tanítja (még több infó), fejleszti a koncentrációs készséget, az egyedül élők kevésbé érzik magukat magányosnak egy házi kedvenc társaságában, a szorongó, zárkózott természetű emberek nyugodtabbak és nyitottabbak lesznek. Egy kutatás azt támasztja alá, hogy akiknek van háziállatuk, sokkal kedvesebbek, barátságosabbak, a depresszióban szenvedőknél pedig enyhíti a betegség tüneteit. (Forrás)

Gyönyörű ló

Aranyos kölyök kutyaEgy kutya mellett aktívabbak is leszünk, hisz rendszeresen szüksége van a mozgásra, sétáltatni kell. Akik kutyával edzenek, sokkal kitartóbbak, hiszen egy ebet nem lehet rávenni a lustulásra egy kiadós futkosás helyett, és itt most fel lehetne sorolni a mozgás összes jótékony hatását.

Ha szeretnél egy háziállatot, kérlek, nézz körül először az örökbe fogadhatók között! Sok helyen találsz segítségre szoruló kis kedvencet, akik egész életükben hálásak lesznek Neked, amiért befogadtad őket. Keress társat például itt: Országos Állatvédőrség Alapítvány.

vicces kép kutyárólHa pedig szeretnél megfelelően gondoskodni kutyádról, töltsd le ingyen Stefan Siman A 10 leggyakoribb KUTYA betegség című e-könyvét, hogy tájékozódhass a rá leselkedő veszélyekről, és felkészülhess rájuk.

A kutyatréner és állatterapeuta Stefan Simannak elérhető egy másik e-könyve is …az én kutyám, …szuperKUTYA címmel, amiben felbecsülhetetlen, könnyen érthető és hatékony módszereket találsz a mai modern igényeknek megfelelő, társállatként tartott kutya neveléséhez. A leggyakrabban előforduló problémákra gyakorlati megoldásokat kaphatsz, és az alapelveken túlmenően olyan korszerű módszerekkel ismerkedhetsz meg, amelyek a mindennapi életet valóban élvezetessé teszik négylábú társaddal.

Stefan Siman: Bach virágterápia állatoknakIlletve itt megtalálod az író másik ebook formátumban beszerezhető művét, Bach-virágterápia állatoknak címmel. Ez a kiadvány a szó valódi értelmében hiánypótló, és megjelenése már nagyon időszerű volt, hiszen már jó húsz éve, hogy az alternatív állatgyógyászati módszerek térhódítása hazánkban is elkezdődött, és mind az állatorvosok, mind pedig az állatok tulajdonosai igénylik az ezekkel a módszerekkel foglalkozó szakirodalmi köteteket. Stefan Siman – állatterapeuta, kutyatréner, nem kis feladatra vállalkozott, amikor elkészítette ezt a rendkívül jól használható, gyakorlatias kézikönyvet, amely mind a szakemberek, mind pedig a felelős állattartók könyvespolcainak értékes és hasznos darabja lehet.
Megnézem az e-könyveket

Nyomj egy like-ot, ha szereted a kedvencedet! 🙂

Írta: Zsófia Kárpáti

Leave a comment

Your email address will not be published.


*