Szolgáltatók, e-könyvre fel!

Az e-könyvek megjelenésével, jóval egyszerűbbé vált a publikálás. A szolgáltató iparban, azon belül is a tanácsadás, marketing területeken megkerülhetetlen tényezővé vált.

Múlt

Üzletember olvasás közben

Üzletember olvasás közben

A nagy tanácsadó cégek gyakorlatában eddig is megszokott gyakorlat volt, hogy különböző tanulmányokat jelentettek meg. Ezek nyelvezete általában jóval bonyolultabb volt, mint a könyveké. Az utóbbi években azonban világossá vált, a B2B kapcsolatok esetében is fontosak azok az elvek, amelyek a B2C-nél: érthetőség, egyszerűség, lényegre való törekvés.

Hogy miért van szükség ilyen tanulmányokra, dokumentumokra? A válasz nagyon egyszerű. Először is a szolgáltatók a szakmai hitelességük alátámasztásához használják. Így a potenciális ügyfél meggyőződhet a szakmai háttér megalapozottságáról. Másrészt maga a könyv tartalmazhat olyan enyhe noszogatást, amely már-már lead generálásnak számít. Így e művek valódi haszna nem az értékesítésükből befolyó árbevétel, hanem a potenciális üzletek. Megjegyzem Európa más országaiban és az USA-ban nem ritka, hogy több ezer USD áron kelnek el piaci elemzések.

Ennek szellemében egyre értékesebb, elsősorban PDF dokumentumok készültek. 2012-ben azonban ez már kevés!

Jelen

Mára már nem elég a színvonalas tartalom. A tartalomnak elérhetőnek is kell lennie. Ez két követelményt támaszt. Egyrészt a műnek több internetes oldalon is jelen kell lennie, másrészt olyan formátumban kell elkészülnie, hogy igazodjon az ügyfelek eltérő képernyőméretéhez. A technológia adta lehetőségeket is érdemes kihasználni. Az e-könyv arra is lehetőséget ad, hogy a műből külső web oldalra történjen hivatkozás. Így a weboldalra tudjuk irányítani az Olvasót, ahol további hasznos információkkal láthatjuk el.

Következtetés

Követendő iránynak azt látom, ha a tanácsadó, marketing cégek bepillantást engednek az alkalmazott munkamódszereikbe, megteremtve ezzel a szakmai hitelességét. Az elérhetőséget pedig úgy lehet biztosítani, ha valamely e-könyv terjesztő céggel szerződést kötnek, ingyen átkonvertálják mobiloptimalizált változatra. Így két legyet ütnek egy csapásra. A tartalom széles körben elérhető, hiszen más forgalmazóknál is megjelenik, ugyanakkor a konvertálás eredményeként olyan formátum keletkezik, amely okostelefonokon, tábla pc-ken, e-ink olvasókon, számítógépeken egyaránt olvasható.

Munkára fel!

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*