Megérkezett az Apple e-könyv olvasó alkalmazás

iOS e-könyv olvasó alkalmazás

A sokak által várt iOS alkalmazásunk már elérhető az App Store oldalán! Mostantól a Book and Walk e-könyv webáruház teljes kínálata olvasható az Apple készülékeken, így az új iPhone 5 telefonon is. A magyar nyelvű alkalmazás ingyenes, sok hasznos funkcióval rendelkezik, és szinkronizálható a cég többi saját fejlesztésű olvasó kliensével is.

Magyarországon elsőként a bookandwalk.hu e-könyv áruház ad arra lehetőséget, hogy az oldalon megvásárolt e-könyvek a saját fejlesztésű, ingyenes Apple alkalmazásának köszönhetően iPhone és iPad készülékeken is olvashatóak legyenek.

iOS e-könyv olvasó alkalmazásA program segítségével olvasás közben egyszerűen helyezhetünk el könyvjelzőt, emelhetjük ki a fontos mondatokat, vagy fűzhetünk a szöveghez megjegyzést, melyek egy listából könnyen visszakereshetők. A Facebook-on keresztül egy mozdulattal oszthatjuk meg kedvenc idézetünket, ami mellett szépen megjelenik a könyv borítója, szerzője és címe is. A fejezetek teljes tartalma kereshető, ha egy konkrét kifejezésre vagyunk kíváncsiak. Ez például tanulás közben lehet igazán hasznunkra. A szöveg mérete, betűtípusa, színe és fényerőssége is állítható, így ha este szeretnénk olvasni, beállíthatjuk a fekete háttéren fehér betűket megjelenítő éjszakai módot. A saját polcunk mellett megtekinthetjük a legnépszerűbb műveket, illetve a teljes kínálatban is kényelmesen tudunk keresni cím vagy szerző alapján.

iOS e-könyv olvasó alkalmazás

iOS e-könyv olvasó alkalmazásBármilyen eszközt is használunk, az e-könyveink, jegyzeteink, és minden kijelölésünk ugyanúgy megmarad, ha a táblagépről áttérünk az okostelefonra, vagy a számítógépre. Megnyitás után a mű ugyanott folytatódik, ahol az előző készüléken abbahagytuk. Így például az Apple bármelyik termékét használva könnyen válthatunk. A Safarival webes olvasón keresztül, az alkalmazást telepítve viszont internetkapcsolat nélkül, bárhol olvashatjuk kedvenc könyvünket. A saját fejlesztésű program az Apple Store oldaláról ingyen letölthető.

A webáruház fejlesztései ezzel nem állnak meg. Hamarosan elérhetővé válik az Android olvasó kliens következő verziója, valamint az október végén megjelenő Windows 8 operációs rendszerre fejlesztett alkalmazás is letölthető lesz.
Írta: Zsófia Kárpáti

11 Comments

 1. tipográfusnak nem kellett volna megmutatni?

  • valóban, nem programozóval kellene könyvet “terveztetni”. Látszik, hogy csak a GUI-ba fektettetek energiát, a terméket, amit el akartok adni, arra már nem jutott energia 🙁

   • Kedves Zerido!
    Kérlek írd meg, milyen konkrét tapasztalataid voltak, szeretnénk az általad jelzett problémát is kiküszöbölni.

    • Tanult kollégám @imaginer leírta a legszembetűnőbb problémákat:
     – a bekezdések behúzásainak hiánya,
     – a bekezdések közötti távolságok miatt indokolatlanul széttagolódik (szétesik) az oldal,
     – az elválasztás hiánya miatt a sorok is szétesnek,
     Van még néhány alapvető tipográfiai szabály, amelynek egy elektronikus kiadványnak is meg kellene felelnie. Sajnos, jellemzően olyan programozókra bízzák az ilyen feladatokat, aki nincs tisztában ezekkel, vagy nem ezt tartja a feladata legfontosabb elemének.
     Laikusként, csak meg kell nézni egy nyomtatott könyvet, és ha nagyon nem úgy néz ki, akkor nem jó!

     • Kedves Zerido!
      Köszönöm szépen, hogy leírtad ezeket, igyekszünk korrigálni a hibákat!

 2. Kedves imaginer!
  Kérlek írd meg, hogy pontosan mire gondolsz, szeretnénk javítani, ha hiba merült fel.

 3. Kedves Zsófi,
  az első komoly hiba hogy nincs elválasztás, pedig pl. telefonon nagyon csúnya tud lenni a félsoros szóköz. A második, a bekezdések között nem kéne plusz távolság, hanem a sor eleji behúzásnak kéne tagolni a szöveget. Kisebb hiba hogy nem kapcsolható ki a lapozási effekt. Én a sortávolságot és a magót is állíthatóvá tenném, és engedélyezném az elforgatást.

  • Köszönöm, hogy megírtad!
   Az elválasztás jogos, ezt szeretnénk is eszközölni. A szöveg ilyen jellegű formázása, mint a sortávolság, a bekezdések, stb. már a szerző eszköze arra, hogy mondatokat/bekezdéseket tagoljon, hangsúlyozzon. Ez tehát az írói szabadság kérdésköre. Az elforgatás iPaden működik, iPhone-on sajnos mi is tapasztaltuk, hogy nem, ezt mindenképp javítani fogjuk.

   • Az alapvető szabály szerint az első bekezdés behúzás nélküli (tompán), a többi behúzással (kb. 1m szóköznyi). A bekezdések között nincs extra sortáv (ez nem tévesztendő össze a szerző által beszúrt üres sorral).

    • Kedves imaginer!
     Meg tudnád írni, melyik könyvnél találkoztál ezzel? Megnéznénk a forrásdokumentumot is, hogy hol lehet eltérés.

     • több könyvet is letöltöttem, de tipográfiailag mind helytelenül jelenik meg (tehát nem a fent vázolt szabályok szerint), szerintem az olvasószoftver van rosszul megírva (a termék lapján az iTunesban is látszik a képernyőképeken)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*