Új Windows8 mutánsok!

Kevesebb, mint 2 hónap van hátra a Windows 8 indulásáig. Függetlenül attól, hogy már most szeretjük-e vagy sem, biztosan nagy durranás lesz. Jelenleg a Microsoft hardware partnerei a következő gyártók: Toshiba, Lenovo, HP, Samsung, és a Dell. Nemcsak a Windows 8 megjelenése kavart nagy port a piacon, hanem az új rendszert használó eszközöké is.

Érdekes eszközök

Ilyenek például a hibrid táblagépek, melyekhez az érintőképernyő mellé billentyűzetet lehet csatlakoztatni. Léteznek már továbbá olyan ultrabook-ok is, melyek a normál képernyő helyett érintőképernyővel rendelkeznek. Az úgynevezett „minden az egyben” PC-k nem jelentenek újdonságot manapság, ennek legjelesebb képviselője az Apple iMac-je.

Samsung hibrid

Samsung hibrid

Még ebben ez évben piacra dobnak hasonló PC-ket, de már az új Windows 8-as rendszerrel. A nagy PC gyártók azonban gondolnak a költségtudatos rétegre is, így folytatják a hagyományosnak nevezhető laptopokat és ultrabook-okat is, már az új rendszerrel megtámogatva.

A Windows 8 alapvetően érintőképernyőre lett tervezve, így azon eszközök esetében, melyeken ez nem valósulhat meg, várhatóan csökken a felhasználói élmény. Az eszközpalettának azonban még koránt sincs vége: minden bizonnyal megjelennek majd olyan újszerű eszközök is, mint például a Toshiba táblagépe, melyet a képernyő felcsúsztatásával egyetlen mozdulattal ultrabook-ká varázsolhatunk.

Toshiba hibrid

Toshiba hibrid

Minden bizonnyal a Dell is megjelenik egy hasonló tablet/ultrabook eszközzel. De ez még nem minden: egyes hírek szerint a Lenovo olyan eszközzel áll majd elő, mely külsőre egy ultrabook-ra hasonlít, azonban képernyőjét hátra lehet hajtani oly módon, hogy a képernyőt nézve a billentyűzetet továbbra is érezhessük és használhassuk (!).

És lista még nem teljes. Ha hallottál te is furcsa windows8-as jövevényekről, oszd meg velünk!

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*