Na akkor miért is jó az ebook?

Könyvolvasás a metrónVoltál már úgy a metrón, buszon, vonaton, hogy valami olyasmit olvastál, amit nem szívesen mutogattál volna a melletted ülő hölgynek? Például erre lehet megoldás, ha e-könyvet olvasol. Mindegy, milyen téma érdekel, a könyvnek se a címét, se a borítóját nem fogja látni senki.

A szürke ötven árnyalatának nagy sikerét is az e-könyvek hozták el, az amerikai beszámolók szerint. Így azok a hölgyek is kezükbe tudják venni például ezt a művet, akik nem szívesen tudatják a világgal, hogy felkelti érdeklődésüket az extrémebb elemeken alapuló pornó. De ezen kívül sok olyan téma van még, ami nem tartozik a strandoló, vagy utazóközönségre. Betegségekről, nem mindennapi hobbikról, szenvedélyekről is nyugodtan olvashatunk. A kiadók már arra is figyelnek, hogy az ilyen e-könyvekbe illusztrációk se nagyon kerüljenek, így még az előszeretettel fölénk hajoló, a könyvünket bámuló útitárs sem látja, miről van szó.

KönyvvásárlásRáadásul az interneten történő vásárlás, főleg ha még házhoz se kell szállítani, sokkal egyszerűbbé és személyesebbé válik. Nem kell sorban állnunk egy olyan könyvvel a kezünkben, vagy például átvenni a futártól a munkahelyen, amit inkább rejtegetni szeretnénk. De ugyanígy olvashatunk a tárgyalás közben számítógépen bármit, ha ahhoz lenne kedvünk. A Book and Walk webáruház például rendelkezik webes olvasóval is, tehát igazából bárki olvashat e-könyvet, akinek van számítógépe és internetelérése. Magyarországon a 15-69 éves korosztály 62%-a internetezik legalább havonta egyszer. Tehát nagyjából 4,6 millió embernek van hazánkban ebook olvasó eszköze.
Írta: Zsófia Kárpáti

Leave a comment

Your email address will not be published.


*