“Mindig céltudatosan vásárolok…”

Lukovics JuditÚjabb interjút olvashattok, ezúttal egy kedves felhasználónkat, Lukovics Juditot faggattuk ki egy picit.

“Mint mindennek, így az e-könyvnek is vannak előnyei, illetve hátrányai. Szerintem azért jobb, mert a mai modern és egyre fejlettebb technikával rendelkező világban az emberek döntő többségének okostelefonja van, amit természetesen magával visz mindenhová, így az e-könyvet is észrevétlenül hordozza. Bárhol és bármikor hozzáférhető, nem foglal plusz helyet pl. a táskában.”

– Mikor hallottál először az e-könyvről?

– Nem sokkal azután, hogy új mobiltelefont vásároltam 2012 májusában.

– Honnan hallottál róla először?

– Saját magam értesültem róla Interneten való böngészés során.

– Mi befolyásolt, hogy kipróbáld az e-könyvet? Miért döntöttél az e-könyv kipróbálása mellett?

– Miután új mobiltelefont vásároltam, amely támogatja e-könyv olvasását és szeretek olvasni, úgy gondoltam, hogy élek a  lehetőséggel.

– Hogy látod, miért jobb/rosszabb, mint a papír könyv?

– Mint mindennek, így az e-könyvnek is vannak előnyei, illetve hátrányai. Szerintem azért jobb, mert a mai modern és egyre fejlettebb technikával rendelkező világban az emberek döntő többségének okostelefonja van, amit természetesen magával visz mindenhová, így az e-könyvet is észrevétlenül hordozza. Bárhol és bármikor hozzáférhető, nem foglal plusz helyet pl. a táskában. Ugyanakkor illúzióromboló a hagyományos papír könyvekkel szemben, ha pl. a könyv tárgyilagosságát vesszük alapul. Szerintem ez elsősorban azon könyvmolyoknak kedvezőtlen helyzet, akik otthon könyvespolcon szeretik gyűjteni a kedvenc könyveiket. De be kell látnunk és el kell fogadnunk a mai világban a könyvolvasás eme forradalmasítását.

– Mi alapján veszel meg egy e-könyvet? (szerző, cím, borító, tartalom, ajánlás stb.)

– Mindig céltudatosan vásárolok, azaz mindig tudom, hogy éppen milyen könyvhöz szeretnék hozzájutni.

– Mennyire bízol az online fizetésben?

– Először aggódtam, hogy problémamentesen sikerülni fog-e az online rendelés, de miután áttekintettem az egész honlapot, és tájékozódtam az ezzel kapcsolatos információkról, nyugodtan mertem rendelni.

– Mennyire tartottad bonyolultnak a fizetési folyamatot?

– Szerintem egyáltalán nem bonyolult az online fizetés folyamata, ráadásul lépésről lépésre koordinálva van a vásárló, csak követni kell az utasításokat.

– Az e-könyvek mely funkcióját használod ki? (kiemelés, jegyzetelés, idézetmegosztás Facebook-on stb.)

– Egyelőre még nem éltem az e-könyvek ezen lehetőségeivel, de praktikusnak találom, mert egy jól kiragadott idézet akár olyan emberek érdeklődését is felkeltheti az olvasás élménye iránt, akik korábban nem igazán olvastak.

– Milyennek ítéled meg az e-könyvek árszintjét?

– Úgy vettem észre, hogy gyakorlatilag ugyanolyan áron vásárolhatók meg az e-könyvek is, mint a hagyományos könyvek a könyvesboltokban. Jelentéktelen összegkülönbségek vannak, de szerintem nem számottevő.

– Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre, további kellemes olvasgatást kívánok!
Írta: Zsófia Kárpáti

Leave a comment

Your email address will not be published.


*