Áreső a tablet pc-k piacán

Magyarországi adatok ugyan nem állnak rendelkezésre, de az USA-ban bemutatták a tablet pc-k átlagos árszintjének alakulását.

Nehéz trendről beszélni 2.5 évet átfogó adatsor esetében, mégis érdemes egy pillantást vetni, mi történik az amerikai piacon:

Tablet pc-k áresése az USA-ban

Tablet pc-k áresése az USA-ban

A jó hír az, hogy míg 2011-ben egy teljes év kellett a tablet pc-k 17%-os árcsökkenéséhez, addig 2012-ben ugyanezt a mértéket már fél év alatt sikerült elérni. A csökkenés oka kettős. Egyfelől a korábban is forgalmazott eszközök ára csökkent. ennek mértéke 10% körüli volt. Erre erősített rá az olcsóbb kategóriájú Kindle Fire megjelenése, amely további nyomást gyakorolt a tablet pc-k árának csökkenésére.

Mire számíthatunk? Jönnek a nagyágyúk 2012 második felében.Kettő mozgatórugó fogja alakítani a tablet-ek árát 2012 második félévében. Egyrészt a Google Nexus új, olcsó tabletje ígéretes értékesítési számokat mutat az USA-ban. Jön ki az Apple is egy kisebb képernyős olcsóbb tablet pc-vel. A Microsoft debütál új operációs rendszerével, amelyet a Microsoft Surface nevű tablet pc-n láthatunk. Összességében tehát látszik, a gyártók felismerték, hogy van bőven kereslet a tablet pc-re, de nem feltétlenül a nagyképernyős drága típusokra. Így az olcsóbb tabletek súlya egyre nő, ami tovább csökkenti a tablet pc-k árát. Emellett ez nyomást gyakorolhat a nagyképernyős társakra is. Nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és várni, hogy a magyar pénztárcák szintjére csökkenjenek le az árak.

Azt javaslom, várjatok még egy kicsit a tablet vásárlással és jóval olcsóbban megkaphatjátok őket az év vége felé!

Ha hasznosnak találtad, oszd meg ismerőseiddel kedvenc közösségi portálodon!

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*