Google kontra Apple Tablet

Ipad vs. Google Nexus 7 törésteszt Ipad vs. Google Nexus 7 törésteszt

A gigászok harca mára kiterjedt a tablet gépek piacára is. Eddig ugyan az Apple-nek sikerült jelentős piacrészt elérnie, de előbb az Amazon, most pedig a Google állítja kihívások elé az almásokat.

Tablet értékesítés

A Google nem tette közzé értékesítési adatait, annyi azonban látszik, hogy jócskán alábecsülte a keresletet. A Google-nek ez az első olyan próbálkozása, amikor a versenytársak piaci árához képest jóval olcsóbban sikerül piacra dobnia versenyképes eszközt.

Az indulás utáni néhány napban már teljesen kifigyott a készlet, ráadásul nem várt módon a drágább, 16 GB-os változatból. Az Origo információ szerint szeptemberben már a magyar vásárlók számára is elérhető lesz a termék.

A tabletek világszintű előre törése jelzésértékű az e-book piac számára is. Csak 2011-ben 66 millió darab tablet kelt el. Ez még nem tartalmazza a kifejezetten e-book olvasásra alkalmas eszközöket. Érdekes tendencia az is, hogy egyre több elemző várja a tabletek előretörését az e-book felhasználók táborában is.

Nem szokványos összehasonlítás

Amellett, hogy a Google Nexus 7 tablet árban jóval kevesebb, mint fele az IPAD-nek, jóval ellenállóbb a tulajdonosok ügyetlenkedésével szemben. A SquareTrade vállalat szervizes tapasztalatai alapján a sérülések oka 90%-ban a tablet leejtése. Arra is felfigyeltek, hogy a sérült tabletek 30%-nak képernyővel kapcsolatos problémája van. Nem árt tehát, ha a szokásos ár, technikai összehasonlítás mellett a sérülékenységre is figyelünk ezután.

A következő videón látható a teszt elvégzésének módja:

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*