A nagy gyártók titkos fegyverei

Az alábbi bejegyzésben néhány szót ejtünk azokról a táblagépekről, amelyektől hangos a sajtó, és amelyeket a legnagyobb várakozások előznek meg. Hogy melyek ezek pontosan? Google Nexus, Apple iPad 3 és a Microsoft Surface-e. Az új iPad-del kezdjük.

Az új iPad

Az új iPad

Kép forrása: cinetechnews.com

Megjelenése után semmilyen meglepetést nem váltott ki, hiszen előre lehetett tudni a paramétereit, mégis nagy várakozás előzte meg.  A legjelentősebb változás, és ezáltal a termék legkiemelkedőbb versenyelőnye a kijelző, melyet a gyártók tökélyre fejlesztettek (felbontás, pixelsűrűség). Meg kell jegyezni, hogy az előző szériás modelleknek is kifogástalan megjelenítésük volt, a különbség pedig csak minimálisan észrevehető. Az új iPad az előző modellnél vastagabbra sikerült, viszont minden más, külsőt érintő tulajdonságban megegyezik elődjével. A készüléken a legújabb iOS 5.1 rendszer fut, az előző verzióhoz képest nincs lényegi különbség. Az új készülék előnyei megegyeznek az Apple termékek általános versenyelőnyeivel: felhasználóbarát szoftver, rengeteg alkalmazás, tökéletes kijelző, gyors hardver és letisztult, stílusos megjelenés.

Microsoft Surface

Microsoft Surface

Kép forrása: bitport.hu

A mindössze néhány napja bemutatott táblagépet már most az iPad legnagyobb kihívóinak tartják. Mivel a pontos részletekről egyelőre a gyártó is hallgat, ezért csak jóslásokba bocsátkozhatunk. Az mindenesetre már bizonyos, hogy a táblagép legfontosabb kiegészítője egy lecsatolható védőtok lesz, mely lecsatolás után billentyűzetként funkcionál. Az ár egyelőre kérdéses, de valószínűleg megközelíti majd az iPad árát. A táblagép minden bizonnyal üzleti/professzionális felhasználóknak lesz hasznos eszköz, köszönhetően a várhatóan szeptemberben megjelenő Windows 8-as operációs rendszernek, amely teljes körűen támogatja a Microsoft népszerű irodai alkalmazásait. Az új operációs rendszer és a táblagép együttes megjelenése óriási port és várakozást kavart a táblagépek amúgy sem tükörsima állóvizén.

Google Nexus Tablet

Google Nexus Tablet

Kép forrása: socialbarrel.com

A termék elsősorban költséghatékonyságával és a Google által támogatott szolgáltatásokkal vívhat ki sikert magának. Méretét illetően kisebb lesz, mint az iPad, de a kijelzője ennek ellenére is kifogástalan lesz. A terméket az Asus gyártja, ami jó döntésnek bizonyul, tekintve a piaci tapasztalatokat. A Nexus egyik versenyelőnye valószínűleg a hardverben rejlik majd, ennek ellenére maradnak a 35-60 ezer forintos ártartományban, ami fontos tényező lehet a döntésnél, hiszen az iPad jóval a 100 ezres ártartomány fölött helyezkedik el.
Írta: Zsófia Kárpáti

Leave a comment

Your email address will not be published.


*