Tippek, trükkök – Amazon Kindle Keyboard

Amazon Kindle 3

Kép forrása: wikipedia.org

Néhány, egyeseknek talán nem is új trükköt szedtem össze most a Kindle Keyboarddal kapcsolatban, melyekkel még jobban ki tudjuk használni az eszközünket.

Internet

Sokaknak biztosan nem új információ, de érdemes lehet tisztázni, hogyan mehetünk fel a webre. A kezdő oldalról kiindulva Menu -> Experimental -> Launch Browser. Nagyon lassú, de hírek, szövegek, vagy e-mailjeink elolvasására alkalmas lehet.

Számok, könyvjelző

Ha szeretnél számokat beírni, azt a Shift+Sym gombok kombinációján kívül úgy is megteheted, hogy lenyomod az Alt gombot, plusz a legfelső sor betűinek valamelyikét 1-től 0-ig. Könyvjelzőt úgy is elhelyezhetsz vagy törölhetsz, hogy lenyomod az Alt+B betűt.

Felolvasás

Ez természetesen csak angol szövegekkel működik, a magyar szavakat nagyon érdekesen fogja kiejteni a robothang, de ha inkább csak hallgatni szeretnéd a könyvet, akkor nyomd le az Aa gombot, majd Text-to-Speech turn on, avagy Shift+Sym, kikapcsoláshoz pedig a Back gombot használhatod.

Screenshot

Ha le szeretnéd fényképezni a képernyőt, nyomd meg az Alt+Shift+G gombokat. A képet megkeresheted a documents mappában, ha csatlakoztatod a Kindle-t a számítógéphez. A címe screen_shot-xxxxx.gif lesz, az x-ek helyén számokkal.

Zene be- és kikapcsolás

Ha töltöttél a Kindlere MP3 fájlokat a music mappába, akkor azt olvasás közben az Alt+Space gombok lenyomásával kapcsolhatod be vagy ki.

Egy kis játék

Az Amazon elrejtett két játékot a Kindle-n. A Minesweeper-t azaz az Aknakeresőt az Alt+Shift+M gombok lenyomásával tudod előhívni. A kurzort mozgatva lépkedhetsz, a középső gombot lenyomva fedheted fel a mezőt, és az M betűt lenyomva jelölheted be, vagy veheted ki a bejelölést. Ha meguntad, nyomd le a G betűt a GoMoku-hoz, ami igazából ötödölő, csak azt nem értem, hogy ha lenyomom az S betűt, mért teljesen más helyre teszi a jelemet. Van, aki erre rájött már?

Ha van további tippetek, trükkötök, osszátok meg itt mindenkivel!
Írta: Zsófia Kárpáti

1 Comments

  1. Köszi a tippeket, nekem is Kindle 3-am van 🙂

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Mit kaptál Karácsonyra? | Book and Walk blog

Leave a comment

Your email address will not be published.


*