A legolcsóbb e-könyv olvasásra alkalmas eszközök

E-könyvet olvasó diákok

Kép forrása: highlandstoday.com

Diákként nagy hasznát vettem volna egy e-könyv olvasónak vagy táblagépnek, több szempontból is. Sokszor előfordult, hogy nem volt kedvem a mázsás könyveket magammal hurcolászni, inkább gyömöszöltem a táskámba némi enni- és innivalót, mint a tananyagot. Volt egy darab füzetem amibe jegyzeteltem, aztán nem győztem rendszerezni a kitépett lapokat. Persze volt olyan könyv amit muszáj volt magammal vinnem, de jobb lett volna, ha mind nálam lehetett volna egy kis eszközön. Azért annak biztos szorítottam volna helyet a táskámban. Ráadásul a füzetemet is otthon hagyhattam volna, hisz ezeken az eszközökön jegyzetelni is lehet, azokat pedig rendszerezni sem lett volna olyan nehéz. Ha valamit ki kellett volna másolni a könyvből, akkor pedig csak ctrl+c, ctrl+v, és kész. Viszont lehet, hogy egy füzetet még meg tudtam venni, de egy ilyen kütyüt már nem olyan biztos.

Ezekből kiindulva gondoltam összegyűjtök néhány olcsó eszközt, amire bizony gyűjtögettem volna, hiszen visszahozza az árát. Nem kellett volna annyit könyvre, vagy fénymásolásra költeni, ráadásul a fénymásolt anyagok nagy része valahogy mindig lemaradt a papírról, sokszor nehéz volt kibogozni, mi is szerepelt rajtuk eredetileg.

 

Amazon Kindle

Kép forrása: amazon.com

Ha e-könyv olvasó, akkor sokan az Amazon Kindle-t javasolják. Azért is jobb, mint a többi, mert ár/érték arányban magasan veri társait. Felhasználóbarát, és több funkcióval rendelkezik, mint azok, amiket hasonló árkategóriában máshonnan lehet beszerezni. Egy “sima” Kindle az Amazonról rendelve szállítással, vámmal és ÁFÁval együtt nagyjából 36000 Ft, persze ez függ a dollár árfolyamától is. Ha valaki ezt az eszközt választja, olvassa el a következő oldalt, nagyon sok hasznos és részletes információt talál itt, illetve sok más Kindle tulajdonostól is segítséget kaphat.

 

Koobe Junior

Kép forrása: koobe.hu

Aki Magyarországról szeretne beszerezni kütyüt, az próbálkozhat a Koobe Junior e-könyv olvasójával, ez a gyártótól 30900 Ft-ért kapható. 400 MHz-es processzorral rendelkezik, 800×600 pixel felbontású, kb. 13 cm átmérőjű kijelzője a szürkének 8 árnyalatát képes megjeleníteni. 16 GB-ig bővíthető memóriája és magyar nyelvű kezelőfelülete van. Részletes leírást itt találtok a készülékről.

 

 

Prestigio

Kép forrása: prestigio.com

Manapság egyre elterjedtebbek a TFT kijelzős e-könyv olvasók, ezek tulajdonképpen egy hibrid megoldás szüleményei, leginkább egy buta táblagéphez hasonlíthatók, de kétség kívül ezek a legkevesebb pénzbe kerülő eszközök, amik e-könyvek olvasására alkalmasak. Ebből is a legolcsóbbat kerestem, hisz most ez a legfőbb szempont. Így találtam rá a Prestigio PER3172B-re, ami jelenleg legkevesebb 17000 Ft-ért vehető meg. Alkalmas kép, zene, videó megjelenítésére is, részletes jellemzést itt olvashattok.

 

Funscreen SOL 7R22

Kép forrása: funscreen.hu

Végül pedig kiemelnék egy olcsóbb tabletet is, hogy teljes legyen a kép. A legkevesebb anyagi ráfordítást igénylő táblagépeket a Funscreen gyártja, ebbe a bejegyzésbe most a funtab SOL 7R22 illik. Ez a készülék a gyártó honlapján 19940 Ft. Nem magyar nyelvű Android 2.2 operációs rendszerrel, 32 GB-ig bővíthető memóriával, 7″-os rezisztív, 800×480 pixeles kijelzővel működik. További részletek itt.

 

Ezek voltak tehát a legolcsóbb eszközök, amik viszont nem biztos, hogy a legjobb befektetések. Néha megéri többet kiadni a kütyükért, hogy hosszabb ideig tudjuk kényelmesen használni őket, de nem feltétlenül jobb a drágább se! Az biztos, hogy a számunkra legmegfelelőbb eszközt mindig hosszas válogatás előzi meg. Más készülékekről olvashattok még két korábbi bejegyzésünkben: itt a tabletekről, és itt az e-könyv olvasókról.

Ti milyen eszközt vennétek?

Írta: Zsófia Kárpáti

Leave a comment

Your email address will not be published.


*