Kedves Könyvszakemberek!

Szűcs Roland profilkép

A Szakembereknek szóló rovatot azért indítom, hogy megosszam veletek a 2010 közepétől folyamatosan gyűjtött e-könyves tapasztalataimat. Elsősorban írók, kiadók, szerkesztők, tördelők, marketing szakemberek számára lehet ez hasznos. Természetesen minden egyéb szakmai érdeklődőt szívesen látok az Olvasók között.

Ízelítőül álljon itt néhány kérdés, amely sokunkat foglalkoztat:

E-könyv bemutatása.

Bemutatom azt, hogy a kiadók milyen döntésekkel szembesülnek a formátumok és a jogvédelmi lehetőségek kapcsán. Ismertetetem azokat az e-könyvhöz kapcsolódó szolgáltatásokat, amelyek a papír alapú könyvek esetében nem is léteznek. Külföldi példákon keresztül esettanulmányokat, sikertörténeteket osztok meg veletek.

Hogyan lehet pénzt csinálni e-könyvekből?

Ennek keretében összehasonlítom a hagyományos és e-könyv alapú megállapodásokat, hogyan alakul az értékesítés során felmerülő kockázat a különböző szereplők között.  Olyan információkat tudhatsz meg az ügyfeleidről, amit egyetlen egy terjesztő sem tud. Hogyan és mire használhatod ezen információkat?

Milyen tördelési kihívásokkal kell szembenézni?

Kifejezetten tördelőknek szólnak ezek a cikkek. Megtudhatod, milyen irányban érdemes képezni magad, hogy az e-könyvek előállítása terén is számíthassanak rád a szerzők, kiadók. Tanácsot kapsz a tördelő szoftverek használatával kapcsolatban.

Író vagyok, publikálni akarok!

Ha már semmi esély nem maradt és minden kiadó visszadobta a kéziratodat, akkor is van még lehetőséged publikálni a digitális könyvkiadással. Azt sem tudod, hol kezdd el? Igényesen szeretnéd megcsinálni életed főművét, de nincs erős anyagi háttered, hogy végigvidd? Tudtad, hogy több tucat ingyenes marketing eszköz van a kezedben?

Néhány ízelítő után, remélem sikerült felkeltem az érdeklődésedet! Én mindössze egyetlen dolgot kérek ezért cserébe: a jelenlétedet.

Add meg email címed, sem a neved, sem egyéb dolog nem kell. Az email cím megadása biztosítja, hogy ne maradj le semmiről!

Írd be az e-mail címed:
Kézbesíti a FeedBurner

Írta: Szűcs Roland

Leave a comment

Your email address will not be published.


*