E-könyv parfüm

Mint ahogy korábbi bejegyzésemben is írtam, sok esetben a nyomtatott könyvek szerelmesei elsőként hozzák fel az e-könyvek azon hátrányát, hogy nem pótolhatja egy frissen nyomott, vagy antik könyv illatát. Mert az egészen más, ha elhelyezkedsz karosszékedben egy napsütéses őszi vasárnap reggelen, felnyitsz egy könyvet és az illatával együtt átjár az olvasás magával ragadó, bensőséges hangulata.

fotel

kép forrása: ourredhouse.blogspot.com

Igen, én is szeretem ezt az érzést, mikor csönd van, nyugalom, és minden érzékszervemmel a fantáziámra hagyatkozhatok, engedem, hogy a történet magával vigyen a saját világába. De ennek nem feltétele, hogy nyomtatott formában olvassam a tartalmat. Nem azt látom, hogy egy könyvet lapozgatok, nem érzem ennek szükségét a teljes harmónia megteremtéséhez. Ott lehet a kezemben egy igényes, bőr tokban elhelyezett e-könyv olvasó is, a saját kis e-könyv olvasóm, az általam kiválasztott borítójában, a szépen számon tartott tartalmával. Nincs körülöttem rengeteg különböző méretű, formájú, színű könyv, nem nehéz tartani, hiszen könnyen megemelem ezt a szép, visszafogott, személyemre szabott, különleges szerkezetet, hogy jobban lássam a betűket a napsütésben. Könnyen megtalálom azt az egy könyvet a több száz közül, ami éppen érdekel, nem kell felforgatnom érte az egész házat. Abban pedig ott van a könyvjelzőm, hiszen minden könyvemben ott van, pont a kedvenc részemnél.

Kicsit elkalandoztam, de a lényeg, hogy találtam egy olyan eszközt, amivel még tökéletesebbé tehető ez a hangulat azok számára, akik mindebből már csak a könyv illatát hiányolják. Ugyanis léteznek olyan illatosítók, melyek képesek imitálni a frissen nyomott könyvek, az antik darabok, vagy a reggeli újság illatát. A smellofbooks.com oldalon mindenki megtalálhatja a magának valót, tehát nincs kifogás, könyörülj meg a táskádon, ha szeretsz a vonaton olvasni!

E-könyv illatosító

kép forrása: smellofbooks.com

A választék:

– Klasszikus könyv illat

– Mintha egy Jane Austen könyvbe csöppennél

– A frissen nyomott, új darabok illata

– A reggeli mellett olvasás hangulatát idéző

– A nagymamától kölcsönkapott könyv illata – különösen ha a nagyi szereti a macskákat
Írta: Zsófia Kárpáti

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Az e-könyv paradoxon | Book and Walk blog
  2. Érdekes kiegészítők | Book and Walk blog

Leave a comment

Your email address will not be published.


*